Tips die de verkoop van uw auto versnellen

Auto’s zijn de afgelopen decennia op allerlei manieren ingrijpend veranderd dankzij de onvermoeibare opmars van technologische veranderingen. Er was een tijd dat veel meer mensen veel reguliere auto-onderhoudstaken zelf uitvoerden, en zelfs kleine reparaties uitvoerden. Maar tegenwoordig zijn auto’s zo technologisch geavanceerd en gecompliceerd geworden dat nog maar weinig mensen het gevoel hebben dat ze zelf aan auto-onderhoud of -reparaties kunnen doen. In dit artikel werpen we een blik in onze kristallen bol om te zien wat de toekomst in petto heeft voor auto-onderhoud en -reparaties, en hoe dit van invloed zal zijn op u als auto-eigenaar.

Tips die de verkoop van uw auto versnellen

Denk eens aan enkele van de meer recente veranderingen in autotechnologieën. Er zijn auto’s met een beter brandstofverbruik dan ooit, en een hele reeks alternatieve energie-efficiënte brandstoffen die in auto’s worden gebruikt. Er zijn voertuigen die alleen op elektriciteit rijden, een combinatie van elektriciteit en benzine, gecomprimeerd aardgas, ethanol, waterstof en brandstofcellen, vloeibaar aardgas, en dieselmotoren die kunnen rijden op biodiesel of zelfs afgewerkt frituurvet. Toegegeven, de meeste van deze voertuigen op alternatieve brandstoffen zijn nog niet algemeen ingeburgerd, maar dat zou in de toekomst wel eens kunnen gebeuren, uit vrije keuze of uit noodzaak.

Dan zijn er nog de nieuwste veiligheidstechnologieën, zoals achteruitkijkcamera’s die u helpen te zien wat er achter u gebeurt, dodehoekdetectie en waarschuwingen voor botsingen, monitors voor de bandenspanning, adaptieve cruisecontrol met botsingvermindering die u automatisch vertraagt als de auto voor u vertraagt, automatisch remmen om botsingen te vermijden, waarschuwingen voor het onbedoeld verlaten van de rijstrook en waarschuwingen om wakker te worden, koprolpreventie door hightech stabiliteitscontrole en noodsystemen die in principe 112 voor u bellen als u een ongeluk hebt of een sleepdienst bellen als uw auto pech krijgt.

Auto’s worden ook steeds slimmer dankzij de goede connectiviteit met allerlei systemen, hoe ver weg ook. De meeste auto’s hebben nu ingebouwde navigatiesystemen om uw bestemming te vinden zonder papieren kaarten of zelfs standalone GPS-apparaten te gebruiken. U kunt veel handsfree communiceren door uw smartphone aan uw auto te koppelen en met spraakopdrachten zoeken naar bezienswaardigheden in de buurt, of het nu gaat om toeristische attracties, een goed restaurant of het dichtstbijzijnde benzinestation als u bijna geen brandstof meer hebt. En vergeet niet dat we ook steeds dichter bij bestuurderloze auto’s komen.

Dit alles kan in de komende vijf jaar gemakkelijk resulteren in nog meer verandering dan we de afgelopen vijf decennia in de auto-industrie bij elkaar hebben gezien! Dus, wat betekent dit allemaal voor monteurs en auto-onderhoud?

De toekomst van auto-onderhoud: Monteurs versus Technici

De opkoper bedrijfswagens monteurs van vandaag bevinden zich in een overgangsfase naar iets dat we beter technici kunnen noemen. De softwaresystemen die auto’s zo slim maken, moeten van tijd tot tijd worden bijgewerkt. In sommige gevallen zijn er softwarebugs en -glitches die dringend aandacht vereisen. In 2015 waren softwaregerelateerde problemen zelfs goed voor 15% van alle terugroepacties. Van 2012 tot 2016 waren er 189 verschillende softwaregerelateerde terugroepacties die betrekking hadden op meer dan 13 miljoen voertuigen! En meer dan de helft daarvan waren problemen die ongelukken of verwondingen hadden kunnen veroorzaken.

Op dit moment moeten monteurs al verrassend veel software programmeren onder hun auto-onderhoudstaken, maar in de toekomst zullen de computersystemen in connected cars waarschijnlijk in staat zijn om hun eigen software-updates uit te voeren zonder tussenkomst van een monteur. Dit proces wordt over-the-air (OTA) updaten genoemd, en het wordt al gebruikt door Tesla in zijn Model S, en ook bij Ford, maar alleen voor zijn Sync 3 infotainmentsysteem. Maar er zijn nog problemen op te lossen, zoals het type verbinding dat het best kan worden gebruikt. Mobiele connectiviteit is op grote schaal beschikbaar, maar is niet universeel. Het kan ook kwetsbaar zijn voor hacking en rampen (natuur of anderszins) die mobiele torens uitschakelen. Satellietconnectiviteit lost het dekkingsprobleem op, maar staat nog in de kinderschoenen om in auto’s te worden ingebouwd.

Kanttekening voor monteurs: Er is al een ernstig en groeiend tekort aan autotechnici die kunnen werken met de meer geavanceerde technologieën van de auto’s van vandaag. Zorg dat je op de hoogte bent van de technische kant van de vergelijking en je hebt een ruime keuze aan banen.

Er zal in de toekomst minder auto-onderhoud en service zijn

Sommige van de nieuwere technologieën zullen dienen om het totale aantal uitstapjes naar de service-afdeling van de dealer of onafhankelijke auto-monteur winkels te verminderen. Automatische remmen zullen bijvoorbeeld leiden tot minder slijtage van die onderdelen.


auto opkopers opkoper auto opkoop auto auto opkoper export auto opkopers limburg betrouwbare auto opkopers auto opkopen auto opkoper aan huis auto opkoper antwerpen opkoper auto export opkoper auto met schade opkoper auto zonder keuring opkoper oude auto’s auto opkopers sint truiden opkoper auto zonder keuring limburg auto opkopers export limburg auto opkopers bmw auto opkopers vlaams brabant auto opkopers west vlaanderen opkoper export auto auto opkopers nederland auto opkopers schadewagens auto opkopers voor afbraak de auto opkoper export auto opkoper opkoper auto met kapotte motor opkoper van auto auto opkoper voor export auto opkopers ford auto opkopers zuid limburg kaartjes auto opkopers kapotte auto opkoper opkoper auto oost vlaanderen opkoper auto total loss opkoper kapotte auto opkopers 2de hands auto’s opkopers auto vlaams brabant opkopers tweedehands auto’s auto laten opkopen auto onderdelen opkoper auto opkoper amsterdam auto opkoper belgie auto opkoper brabant auto opkoper breda auto opkoper eindhoven auto opkoper online auto opkoper oost vlaanderen auto opkoper rotterdam auto opkoper schade auto opkoper sint niklaas auto opkoper tilburg auto opkoper turnhout auto opkoper van oude auto’s auto opkoper zeeland auto opkopers audi auto opkopers brugge auto opkopers brussel auto opkopers export antwerpen auto opkopers gent auto opkopers limburg belgie auto opkopers maasmechelen auto opkopers opel auto opkopers tienen auto opkopers toyota auto opkopers waasland auto verkopen aan opkoper auto verkopen opkoper ongeval auto opkopers opkoop auto export opkoper auto antwerpen opkoper auto brugge opkoper auto gent opkoper auto limburg opkoper auto mechelen opkoper auto onderdelen opkoper auto ongeval opkoper auto sint niklaas opkoper auto west vlaanderen opkoper auto’s voor export opkoper tweedehands auto opkopers auto export limburg opkopers oude auto’s opkopers schade auto’s opkopers van auto’s opkopers van auto’s in oost vlaanderen oude auto opkopen oude auto opkopers poolse auto opkopers schade auto opkopen schade auto opkoper sloop auto opkopers tweedehands auto opkopers 0489792694 auto opkoper 2de hands opkoper brugge autos adres opkopen auto occasies auto batterijen opkoper auto door handelaar laten opkopen auto export opkopers auto met schade opkoper auto met schade opkopers auto opkoop export auto opkoop gent trackid sp-006