Kopen van een auto van een particulier

Als het tijd is voor u om een gebruikte auto te kopen, hoe bent u van plan om te winkelen voor een? Je hebt twee belangrijke routes naar gebruikte voertuigen te vinden, met inbegrip van dealers in uw omgeving, alsmede auto’s te koop door eigenaar. Wanneer u winkelen voor een gebruikte auto onder de te koop door eigenaar opties in uw omgeving, zijn er een aantal gedoe en hoofdpijn die u zult willen zich bewust zijn van. Schadewagen verkopen  Sommige zijn slechts kleine ongemakken, sommige zijn duidelijk deal-breakers, en sommige zijn rode vlaggen die betekenen dat je wilt een kijkje nemen op een nader.

Kopen van een auto van een particulier.

Het zou mooi zijn als particuliere eigenaren die een auto verkopen een korte cursus moesten volgen in hoe je een auto advertentie moet schrijven. Het zou autoshoppers een hoop tijd en frustratie besparen. Sommige advertenties geven nauwelijks genoeg informatie over een auto om zelfs maar te beslissen of het de moeite waard is om er meer over te weten te komen. Een goede auto advertentie geeft u het jaar, merk, model, kilometerstand, in welke staat de auto is, en een aantal van de belangrijkste kenmerken.

Particuliere eigenaars die serieus zijn over de verkoop zal nog verder gaan door te beschrijven in detail wat het was ze hield over deze auto, waarom ze nu bereid zijn om deel met het, wat onderhoud of reparaties zijn onlangs gedaan, en andere details die echt geven u een diepte van kennis over het voertuig. Een kale advertentie laat te veel vragen onbeantwoord, wat betekent dat je zult moeten proberen om meer te weten te komen door contact op te nemen met de eigenaar, wat al dan niet gemakkelijk kan zijn om tijdig te doen als ze moeilijk te bereiken zijn of niet naar je terugbellen. Of je moet een afspraak maken om het voertuig zelf te zien om een oordeel te kunnen vellen. Nogmaals, als de eigenaar niet op de top van dingen zit, kan de afspraak moeilijk te maken zijn, de eigenaar komt misschien niet opdagen, enzovoort. Niet elke privé-eigenaar is zo consciëntieus als je zou denken dat hij zou moeten zijn als hij zijn auto echt wil verkopen.

Hoe uitgebreid zijn de foto’s van de auto? Zijn de foto’s echt?

Tegenwoordig bieden de meeste particuliere eigenaren hun auto te koop aan op verschillende online platforms zoals Craigslist, Facebook Marketplace, en tientallen anderen waar ze een aantal foto’s van het voertuig kunnen uploaden. Klinkt nuttig, toch? Dat is het ook, maar alleen als ze een soort serie foto’s plaatsen zoals je die op de meeste websites van dealers ziet. Om een gedetailleerd beeld van het voertuig te krijgen, moeten er minstens 12 foto’s zijn, maar meer is nog beter, tot wel 24. Als er maar een handvol foto’s zijn, kun je je afvragen wat de verkoper je niet laat zien. Toegegeven, sommige platforms waar auto’s worden aangeboden beperken het aantal foto’s dat gratis mag worden geplaatst. Maar als een privé-eigenaar serieus is over het verkopen van een kwaliteitsauto, zou hij dan niet bereid moeten zijn om een kleine hoeveelheid geld te investeren om het goed te doen?

Hoe makkelijk is het om met de verkoper te communiceren?

We hebben dit al eerder vermeld, maar het moet nog eens herhaald worden. Het grootste probleem en de grootste frustratie wanneer u een auto probeert te kopen van een privé eigenaar is hoe betrokken ze wel of niet zijn bij het verkoopproces, inclusief de communicatie met potentiële kopers. U probeert een geweldige tweedehands auto te vinden en de verkoper komt niet tijdig bij u terug. Of ze zijn niet georganiseerd in het maken van afspraken voor bezichtigingen en proefritten, of lijken niet veel beschikbaarheid te hebben voor afspraken, of erger nog komen niet opdagen voor een afspraak die ze met u gemaakt hebben. Dit gebrek aan goede communicatie is waarschijnlijk de klacht die we het meest hebben gehoord van mensen die gefrustreerd zijn over het kopen van een auto van een particuliere eigenaar.

Afdingen over de prijs

Een deel van de reden waarom particuliere eigenaars besluiten om hun auto zelf te verkopen in plaats van in te ruilen bij een dealer is omdat ze meer geld willen krijgen dan ze zouden krijgen bij een inruildeal of bij een rechtstreekse verkoop aan een dealer of auto-inkoopdienst. Als de prijs u bevalt, geweldig. Maar wat als dat niet zo is? Hoe bereid is de particuliere eigenaar om te zakken van de prijs die zij oorspronkelijk vermeld? Dit proces van afdingen kan stressvol zijn voor beide betrokken partijen, en de meeste particuliere eigenaren zijn terughoudend om veel van de oorspronkelijke vraagprijs naar beneden te komen.

Wat als er iets mis is met de auto die u hebt gekocht?

Een auto opkopen overeenkomst heeft een reputatie die ze willen vestigen en behouden voor het goed doen door klanten, hoewel sommige meer toegewijd zijn aan dit dan anderen. Als zij veel ontevreden klanten hebben, zullen deze ontevreden mensen negatieve beoordelingen online plaatsen en dit kan hun reputatie en hun bedrijf schaden. Maar dit alles is niet echt van toepassing op particuliere eigenaars.