Hoe geld te verdienen met uw auto

Met veel mensen op zoek naar gaten in de werkgelegenheid te vullen dankzij de wereldwijde pandemie, is het de moeite waard te begrijpen hoe er meer manieren dan ooit voor het zetten van uw auto aan het werk om geld te verdienen. Er zijn zowel voltijdse als bijberoepsmogelijkheden, maar welke zijn echt de moeite waard? Wat zijn de voor- en nadelen van je auto aan het werk zetten?

Hoe geld te verdienen met uw auto?

Uber en Lyft beheersen het grootste deel van de rittendeelmarkt in de VS. Uber heeft een marktaandeel van 70% en Lyft van 28%. Dat klinkt misschien alsof er weinig ruimte is voor andere bedrijven, wat ook zo is, behalve in één belangrijk gebied: New York City. Maar liefst 25% van alle deelritten vindt plaats in de Big Apple, en daarom is er daar ruimte voor nog twee andere diensten, waaronder Via en Juno. Zie dit Motley Fool artikel dat een overzicht geeft van deze vier bedrijven. Auto verkopen zonder keuring

Lyft rekent iets hogere tarieven dan Uber, dus chauffeurs verdienen iets meer per uur bij Lyft. Chauffeurs zijn over het algemeen ook meer tevreden met het rijden voor Lyft dan voor Uber. Hier zijn de voor- en nadelen van het inzetten van uw auto voor ride-hailing diensten:

Voordelen: Je hebt de flexibiliteit om zo veel of zo weinig te rijden als je wilt, en je bepaalt je eigen uren en beschikbaarheid. Je zult ongetwijfeld een aantal interessante mensen ontmoeten. Je zult hier en daar geweldige tips krijgen.

Nadelen: Net zoals je geweldige mensen zult ontmoeten, zul je ook veel eikels tegenkomen, van wie velen je zelfs voor uitstekende service geen fooi zullen geven. Om te begrijpen wat je echt verdient, moet je ook rekening houden met de autokosten, inclusief brandstof, onderhoud, enzovoort. Het soort rit dat je maakt voor ride-hailing kan zwaar zijn voor je auto. Je onkosten liggen waarschijnlijk ergens tussen de 20-30% van je bruto inkomsten. Reken maar uit om te zien of je het de moeite waard vindt.

Als je wilt lezen over de ervaring van een man uit Florida met het rijden voor zowel Uber met zijn Mercedes als bijbaan naast zijn gewone dagbaan, bekijk dan dit artikel van Mercedes verkopen

Uw auto verhuren en/of delen

Bij bedrijven als Turo en Get Around stel je in principe je auto beschikbaar om te worden verhuurd. Een groeiend aantal mensen geeft de voorkeur aan deze meer persoonlijke autoverhuurservice in plaats van naar de gebruikelijke grote autoverhuurbedrijven te gaan. Zie het als de Airbnb van autoverhuur. Als je je auto op Turo verhuurt voor $40/dag en kiest voor het standaard beschermingsplan, zal je 75% daarvan of $30 netto krijgen (zie dit Ridester artikel voor dit en meer informatie over huren via Turo).

Vanaf daar is het gewoon een kwestie van hoe vaak je je auto beschikbaar kunt maken. Als je een duurdere luxe auto hebt, kun je veel meer vragen (en veel meer verdienen). Er zijn mensen die enkele honderden dollars per maand verdienen met het verhuren van een auto op Turo. Hier zijn de voor- en nadelen van het aan het werk zetten van je auto door hem te verhuren:

Voordelen: Het is eigenlijk helemaal niet zo veel werk. Het enige wat je moet doen naast je auto schoon en goed onderhouden houden is hem afleveren bij klanten. Dit is niet verplicht, maar het zorgt wel voor tevreden klanten.

Nadelen: Behoorlijk wat geld verdienen is alleen mogelijk als je een auto hebt die je niet veel gebruikt of niet lang nodig hebt. Ook, hoewel u bescherming heeft als uw auto beschadigd is, heeft u geen controle over hoe huurders met uw voertuig rijden, wat kan resulteren in meer slijtage en hogere onderhoudskosten na verloop van tijd.

U kunt lezen over de ervaring van een echtpaar met het verhuren van een en uiteindelijk meerdere auto’s op Turo in dit Side Hustle Nation artikel.

Met voedsel rondrijden

Mensen zijn al vele decennia bezorgers van voedsel. Pizza winkels zijn het klassieke voorbeeld. Maar tegenwoordig zijn er veel meer restaurants die aan thuisbezorging doen zonder chauffeurs in te huren of te coördineren dankzij diensten als DoorDash, UberEats, en GrubHub. Chauffeurs verdienen doorgaans het meest via DoorDash ($10-$25/uur) dan via UberEats ($8-$15/uur), en GrubHub zit in het midden met een gemiddelde van $12/uur (merk op dat je bij GrubHub beperkt bent tot een bepaalde bezorgzone). Bekijk dit CreditDonkey artikel voor de statistieken over bezorging zoals hierboven vermeld.

Onnodig te zeggen, restaurant voedsel leveringen via deze diensten kreeg een enorme impuls tijdens pandemische lockdowns toen mensen niet in hun favoriete restaurants konden zijn en genoegen moesten nemen met thuisbezorging. En omdat iedereen gewend is om fooi te geven bij het bezorgen van eten, krijg je vaak meer fooi dan bij ride-hailing, en je houdt 100% van alle fooi. Hier zijn de voor- en nadelen van het inzetten van je auto voor het thuisbezorgen van eten in restaurants: