Auto verkopen zonder zorgen

Dus, je hebt een auto gekocht. Gefeliciteerd, u bent goed op weg naar meer vrijheid en mobiliteit! Het is een geweldig gevoel om in een nieuwe of gebruikte auto te stappen – alles is nieuw, of in ieder geval nieuw voor u. Maar als u uw auto niet onderhoudt, zullen die goede gevoelens niet lang duren, omdat verwaarloosde en misbruikte auto’s snel degraderen. Als u uw auto niet onderhoudt, zullen de prestaties eronder lijden, het brandstofverbruik zal dalen en het zal u meer gaan kosten om in uw auto te rijden. Een verwaarloosde auto kan zelfs onveilig worden voor u en uw omgeving. Gelukkig is het niet zo moeilijk om uw auto te onderhouden. Het begint al voordat u de sleutel omdraait: u moet leren hoe u uw auto moet onderhouden.

Auto verkopen zonder zorgen

Regelmatig onderhoud is de sleutel tot het behoud van het uiterlijk, de prestaties, het brandstofverbruik en de betrouwbaarheid van uw auto. De gemiddelde auto bestaat uit zo’n 30.000 onderdelen, afhankelijk van hoe u ze telt en hoe complex het voertuig is – de voertuigen van vandaag zijn complexer dan ooit. Regelmatig olie verversen zorgt ervoor dat uw motor optimaal blijft draaien, terwijl regelmatig banden rouleren de levensduur van de banden verbetert. Uiteindelijk verlagen deze onderhoudsbeurten ook de gebruikskosten tijdens de levensduur van uw auto.

De waarheid is dat het missen van regelmatige onderhoudsintervallen u duizenden euro’s kan kosten aan toekomstige reparaties, verlies van brandstofverbruik en bijkomende schade. Bijvoorbeeld, bandenrotatie wordt voorgesteld om de 5.000 mijl, misschien $100 per jaar, afhankelijk van uw jaarkilometrage, maar het overslaan van bandenrotatie kan u verplichten om ze vaker te vervangen, wat gemakkelijk de bandenkosten verdubbelt. Moderne bougies hebben een levensduur van ongeveer 100.000 mijl, maar het negeren van versleten bougies kan leiden tot een slecht brandstofverbruik, slechte prestaties, motorschade, zelfs katalysator burnout, een uitzonderlijk dure reparatie. Regelmatig onderhoud kost in het begin wat geld, maar bespaart op de lange termijn veel geld. Er zijn een paar manieren waarop u de gebruikskosten van uw auto kunt verlagen wanneer u een auto koopt.

Verlengde garanties en servicecontracten

Wanneer u een nieuwe auto koopt, is de garantie op de nieuwe auto een garantie dat de auto gedurende een bepaalde tijd en een bepaald aantal kilometers zal functioneren, bijvoorbeeld 48 maanden of 50.000 mijl, afhankelijk van wat het eerst wordt bereikt. Als er tijdens de garantieperiode iets stuk gaat, repareert de autofabrikant het zonder kosten voor u. Sommige nieuwe auto’s worden ook geleverd met gratis onderhoud voor een bepaalde periode of kilometerstand. Natuurlijk heb je hiervoor betaald toen je de auto kocht, maar het is een geweldige bescherming als je regelmatig bent. Tweedehands auto’s hebben andere opties beschikbaar, zoals verlengde garanties en onderhoudscontracten.

Tweedehands auto’s kunnen worden geleverd met een uitgebreide garantie, vooral als het een gerenommeerde dealer is of een gecertificeerde tweedehands auto. De uitgebreide garantie gaat een beetje verder dan de oorspronkelijke fabrieksgarantie, opnieuw voor een bepaalde tijd en een bepaald aantal kilometers. Wanneer u overweegt wat de uitgebreide garantie dekt, moet u de kleine lettertjes lezen. Daarin staat welke onderdelen onder de garantie vallen en wanneer de garantie begint en eindigt. Bijvoorbeeld, een 84-maanden 100.000-mijl uitgebreide garantie tellen vanaf de oorspronkelijke datum van in-service, mijl 0, terwijl een 24-maanden 24.000-mijl garantie kan tellen vanaf wanneer u het voertuig koopt.

Servicecontracten zijn een beetje anders, en functioneren ongeveer zoals een aanrijdingsverzekering. U betaalt voor het programma, in de hoop dat u het nooit zult hoeven te gebruiken. Aangezien veel bestuurders, minstens een derde, niet genoeg geld gespaard hebben in geval van een grote autoreparatie, kan een servicecontract een goed idee zijn. Als er iets groots misgaat, dekt het servicecontract de reparaties. Een andere manier om voorbereid te zijn, is het opzetten van een apart autoreparatiefonds, waarin u $50 tot $100 per maand spaart.

Doe-het-zelf autoreparaties die iedereen kan doen

Toch, hoewel tweedehands auto garantie en contract programma’s u beschermen in het geval dat u reparaties nodig hebt, regelmatig onderhoud is iets heel anders. Onderhoud is preventie, en de goedkoopste auto reparatie is degene die je voorkomen in de eerste plaats. De tweede-goedkoopste auto reparatie is DIY auto reparatie. Elke bestuurder, man of meisje, professioneel of blauwe kraag, mechanisch- of artistiek-geïnteresseerd, kan gemakkelijk een oogje houden op hun voertuig, afgezien van regelmatig tanken en auto wassen. U kunt uw auto onderhouden met slechts een paar gereedschappen en de handleiding van uw auto. Controleer en corrigeer de bandenspanning elke week of twee – het kost maar tien minuten. Voeg daar een paar minuten aan toe en u kunt ook kritieke vloeistofniveaus controleren en aanpassen, zoals motorolie, motorkoelvloeistof, remvloeistof en ruitensproeiervloeistof. Ruitenwissers zijn in een paar minuten gebeurd en u hebt er meestal geen gereedschap voor nodig.

Als u meer tijd en wat meer gereedschap hebt, zijn er meer dingen die u kunt doen om uw auto goed te laten rijden. Voor het draaien van de banden hebt u een krik, kriksteunen en een momentsleutel nodig. Motorolie verversen kan op uw oprit – denk aan de vele voordelen die synthetische olie biedt –